Tegnap Hakansukur, Kispistike és Papinho társaságában egy jót barangoltunk a Bükkben. Először egy rejtett helyet kerestünk fel a réti kardvirág és a bajuszvirág kedvéért. Ez utóbbival Papinho vezetésével nagy szerencsénk volt, mert ugyan csak egyetlen egyedet, de megtaláltuk. Közben Kispistike sasszeme egymás után fedezte fel a különféle nőszőfüveket is.
Innen a Nagymezőre mentünk át, elámultam a csodás fajgazdagságon. Olyan növények, melyek már itt, Pest környékén régen elnyíltak, ott fent teljes pompájukban virítottak. Tűzliliomot és csinostárnicskát kerestünk, de hiába jártuk be a mezőt, nem leltünk rájuk. Végül az aszfaltos út mellett azért felleltünk pár tő csinostárnicskát. Lassan indulnunk kellett, amikor Papinho visszahívott a mezőre, mert még sömörös kosborokat is talált. Nagy szívfájdalmamra ebből nem tudtam felvételt készíteni, mert mire nekikészülődtem, nyakunkba szakadt egy gyors nyári zápor. Kispistikét viszont ez nem zavarta – legalábbis nem mutatta – félig ernyő alatt megcsinálta a felvételeit. Remélem, majd megmutatja a képeket. (A fényképezőgépem ugyan vízálló, de a rajta lévő objektív nem, ezért nem kockáztattam.)
Élménygazdag, pompás kirándulás volt, köszönet a vezetésért, szervezésért és az okításért.