Miféle fa lehet? (=Hibiscus cf. rosa-sinensis)

- Milyen dísznövény? 02.03.2013. 20:15
- Noxy (gelöscht)

Sajnos még nem tudok sokat róla...
Minap amint mentem hazafele találtam egy kis helyes fácskát, szegénykém ki volt dobva, sérült volt, letörtek az ágai illetve a gyökerei egy része. Na most én hazavittem de még nem tudok róla semmit, átültettem, hátha feléled.
Szeretném megtudni, hogy esetleg milyen hőmérsékleten jó tartani illetve hogy mekkora a vízigénye és a fény igénye.
Tudtok segíteni?

Elnézést a rossz képminőség miatt.

Csatolt képek:

Javítva: 04.03.2013. 18:30 | Fel!

RE: Miféle fa lehet?

- Milyen dísznövény? 02.03.2013. 20:46
- Lila Pereszke | 18.437 Hozzászólás

Hát semmi sem látszik belőle, de megérzéses alapon megkockáztatok rá egy mályvacserjét (Hibiscus syriacus).

Fel!

- Milyen dísznövény? 03.03.2013. 17:49
- csiper (gelöscht)

Ha jól látom(?) kínai hibiszkusz (Hibiscus rosa-sinensis) a növény, amivel a sorsod összehozott. Így már könnyen utánanézhetsz az igényeinek (nem túl igényes). Üdv Csiper

Fel!

- Milyen dísznövény? 03.03.2013. 18:10
- Lila Pereszke | 18.437 Hozzászólás

(Ja, én valamiért tök azt hittem, hogy ez is a sajnálatos magyar népszokás szerint a kerti szeméttel volt kiszórva az erdő szélére... pedig nem is írtad, hogy hol találtad. De ha valami cserepesként találtad valahol a városban, akkor persze lehet "lakáshibiszkusz" is, nem csak "kertihibiszkusz"...)

Javítva: 03.03.2013. 18:12 | Fel!

- Milyen dísznövény? 03.03.2013. 18:47
- Noxy (gelöscht)

Sajnos igen, a szeméttel együtt kidobva találtam pont egy zöldzóna mellett, nagyon elborzasztott. Egy cserépben találtam... illetve félig-meddig, nagyjából ki volt esve belőle.
Köszönöm a sok segítséget. Most várom, ápolgatom, hátha feléled

Fel!

- Milyen dísznövény? 05.03.2013. 19:54
- Csukoka | 2.336 Hozzászólás

Hajlamos begyűjteni az összes levéltetűt és más kártevőt. Egyébként nagyon szép virágai vannak, hetekig szokott virágozni.
http://www.hibiscus-rosa-sinensis.de.tl/

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
0%

Látogatók
0 Fórumtag és 252 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17424 topik és 72941 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).