No, térjünk vissza a régi kerékvágásba: egy mai snassz növényes fotó, állatkát ne is keressen rajta senki...
(Hm, lehet mégis állatosakat kell hoznom, mert a "csak növényes" képek már senkit sem érdekelnek... )
Engem nagyon is érdekel, de nem tudom.... Asteraceae-ben keressem?
Másik család... Segítség: ez egy nyáron virágzó (védett) faj, úh. szerintem idén ezek is kicsit talán "indokolatlanul kizöldülve" várják a telet...
Boraginaceae?
Sajna nem...
Bár tudom, hogy ezek a hosszú pillák nem igazán állják meg a helyüket, de nem bírom ki, hogy ne tippeljek: Scabiosa canescens?
Hát, nem Dipsacaceae... mondjuk azt elismerem, hogy "nem túl jellegzetesen" néz ki ezen a képen! P.S.: de van mentőkép is...
Na, ezen azért már jellemzőbben néz ki...
Ööö... igazándiból ez a tegnapi kép volt ám a mentőkép... más képem sajnos most nem nagyon van róla, még ezt az egyet találtam...
Hát nem tudom a második képről nyúlszapúka jutott eszembe hosszú gondolkodás után, de az első meg más szóval izé, az lehet talán? visszaszívom, tudtommal az nem védett...
Hát, tényleg szőrös, de nem nyúl... fhú, na végre egyszer sikerült egy 8 napon túl gyógyuló feladványt hozni! (P.S.: bár attól tartok a feladványok élettartamában az is közrejátszik, hogy Bosna nagy bánatomra eléggé el van tűnve mostanában... )
Inula?
Retek már lelőtte az Asteraceae-t... másik családban kell keresni!
Evvel nem fogunk sokra menni hiába gondolkodok, nem jut semmi eszembe, még elég kevés fajt úgyahogy ismerek....
Á, nem kell tőle megijedni, nem olyan borzalmas jószág ez...
Convolvulus cantabrica?
Igen, így néz ki a borzas szulák télen... csak a fene sem nézegeti télen...
Nanemár Erre az életben ránemjöttem volna. Ilyen lenni levél?? Grat!!!