faféle (=Eucommia ulmoides)

- Milyen dísznövény? 06.10.2012. 19:38
- Kele | 666 Hozzászólás

termése nem lévén nem tudtam beazonosítani, a habitusfotó sajnos rettenetes lett.

Csatolt képek:

Javítva: 07.10.2012. 12:01 | Fel!

RE: faféle

- Milyen dísznövény? 06.10.2012. 22:06
- bosna sarajevo | 5.090 Hozzászólás

hol sikerült fotózni? elvadult arborétumban?

(a képen szerintem Eummia ulmoides van, ami elég ritkán vadul el)

Fel!

- Milyen dísznövény? 07.10.2012. 11:49
- Kele | 666 Hozzászólás

A környezet meghatározása pontos, így a fajét is elfogadom. Valamit lehetne tudni róla? EGY kínai oldalt ad ki a google...
Némi mentség a környezetre, hogy valójában egzóta nyitvatermők honi vizsgálatára telepített kísérleti erdő, amibe a szakmailag érdekes fajokon túl egyebeket is telepítettek, de külön gondozást nem kaptak (lásd a korábbi magnólia fotóm szintén onnan), tehát szoliter egyedek is kis számban vannak, nem túl látogatóbarát. Kicsit bővebben a Neszmélyi Arborétum, s Wikin most kezdtem írni róla pár szót, gyűjtöm a fajokat is, kicsit körülményesen sikerült bejutnom, s még van mit felderíteni...
Köszönöm az azonosítást!

Fel!

- Milyen dísznövény? 07.10.2012. 11:57
- Lila Pereszke | 18.445 Hozzászólás

(Volt feladvány is: Eucommia ulmoides)

Fel!

- Milyen dísznövény? 07.10.2012. 12:04
- Kele | 666 Hozzászólás

Köszönöm
Eucommia formában több találatot ad. Valamilyen szilt gyanítottam, azért tettem ide, a többi lombos fa őshonos arrafelé.

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 73 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 502 Felhasználó (Tegnap 11:16).