clematis (=Clematis heracleifolia)

- Milyen dísznövény? 18.09.2012. 14:30
- keflora | 52 Hozzászólás

Kedves Fórumosok! Új vagyok, még nemigen ismerem a szokásokat. A következő kérdésem lenne: egy ismerőstől kaptam egy virágos hajtást, azzal a kérdéssel, hogy mi ez. Az illető hölgy állítólag Tahitiból kapta, de a növény nála meggyökerezett, a fagyot is kibírta, szépen nő és virágzik. Az elmondása szerint cserje.
Kicsit furcsa, hogy egy trópusi növény nálunk vígan él, de ő azt mondta.
Ránézésre Clematis-nak gondolom. A hajtásrendszer, a levelek, a virág alapján. Próbáltam rákeresni, de nem találtam ehhez hasonlót. Vannak nem kúszó Clematis-ok is. De sajna azt se tudjuk, hogy ténylegesen honnan származik a lény.
Nagyon köszönöm a segítséget!
üdv mindenkinek

Javítva: 19.09.2012. 09:36 | Fel!

RE: clematis

- Milyen dísznövény? 18.09.2012. 15:42
- Lila Pereszke | 18.445 Hozzászólás

Üdv! Hát kép nélkül nehéz lesz... meg kellene próbálni újra a feltöltést...

Fel!

- Milyen dísznövény? 18.09.2012. 20:31
Fel!

- Milyen dísznövény? 18.09.2012. 22:46
- Lila Pereszke | 18.445 Hozzászólás

Biztos, hogy Clematis és jó eséllyel valami kínai faj (úh. nem véletlenül bírja a fagyokat)... sajnos nem sok látszik belőle a képeken, de úgy tűnik elég nagy, 3-asan összetett, kicsit szőrös levelei vannak, így el tudnám képzelni pl. Clematis heracleifolia-nak.

Javítva: 18.09.2012. 23:12 | Fel!

- Milyen dísznövény? 18.09.2012. 23:29

Nagyon köszönöm. Biztos az, a név alapján rákerestem. Az alapfajnak néz ki, nem az ismertebb fajtáknak. Közép és Észak Kínát írják a származási helyének. Egy helyen jácint virágú clematis-nak ( iszalag) nevezik, ez roppant találó magyar név. Igénytelen cserje, késő nyáron, ősszel virágzik, illatos, metszést igényel, az amerikai faiskolák ajánlják leginkább. Mivel nem kúszó, kevésbé keresik.
Még egyszer kösz a gyors választ! Szenzációs vagy!!!!!

üdv flóra

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 252 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).