ez milyen fa lehet ? (=Ailanthus altissima)

- Milyen hazai növény? 24.08.2012. 10:50
- szep edina | 202 Hozzászólás

Ezeket a kis novendekeket egy fal melett talaltam,anyira meg tetszetek gogy nekem is kelletek.
Mi lehet a nevok ? Koszonom.

Csatolt képek:

Javítva: 24.08.2012. 10:54 | Fel!

RE: ez milyen fa lehet ?

- Milyen hazai növény? 24.08.2012. 10:53
- Lila Pereszke | 18.445 Hozzászólás

Bálványfa (Ailanthus altissima), egyik legdurvább kínai inváziós gyomfa, úh. ha lehet azonnal dobd ki...

Fel!

- Milyen hazai növény? 24.08.2012. 11:46
- szep edina | 202 Hozzászólás

koszi de ....

Fel!

- Milyen hazai növény? 24.08.2012. 12:44

Ha visszaviszed Kínába, akkor ott esetleg elültetheted, de amúgy marhára nincs szükség belőle még többre, nem győzzük irtani...

Fel!

- Milyen hazai növény? 24.08.2012. 13:17
- Csukoka | 2.338 Hozzászólás

A természetes társulások egyik legagresszívebb özöngyom fája. A fotó tegnap készült.

Csatolt képek:

Fel!

- Milyen hazai növény? 24.08.2012. 20:49
- Sebestyén József | 51 Hozzászólás

Én nem botanikus szemmel nézem, ezért azt kérdezem: ez vajon kinek a földje, amit nem tart rendben (művelési kötelezettség), ami miatt az invazív fajok így terjedhetnek? Tudom, hogy költői a kérdés, de engem nagyon bosszant az, hogy ilyen dolgokról kell beszélnünk, ami egyszerűen megoldható lenne!

Sebestyén József

Fel!

- Milyen hazai növény? 25.08.2012. 11:06

Hát ööö, hogyan lenne ez egyszerűen megoldható?

A nemzeti parkok többségének szerintem nincs arra (anyagi és emberi) kapacitása, hogy kézzel irtsa a rendszeresen megjelenő özöngyomokat az értékesebb/védett területeken. (Vegyszer, beszántás és hasonlók nyilván nem nagyon jöhetnek szóba egy olyan területen, ami legalább nyomokban jó fajokat is tartalmaz, különben végleg eltűnnek a még megmaradt jó fajok.)

Az önkormányzatoknak szintén nincs erre kapacitása... a lakók egyénileg meg max. annyit tehetnek, hogy nem ültetik a kertjükbe őket, meg néha szerveznek egy-egy irtási akciót, de attól még rengeteg a "senkiföldje", ahol terjedhetnek.

Fel!

- Milyen hazai növény? 25.08.2012. 11:32
- Papinho | 2.958 Hozzászólás

Külön gond az özönfajok jelentős részénél, hogy ha kivágják őket, a föld alatti gyökérzetükből a sarjhajtások tömegeit indítják újra, vagyis az irtásukkal nem sok eredményt lehet elérni.

Fel!

- Milyen hazai növény? 25.08.2012. 11:47

A Pilisi Parkerdő Zrt. vegyszerrel küzd az Ailanthus terjdése ellen. Több sajtóbemutatót is tartottak az elmúlt két évben. Idősebb fák esetében lehántják a kérgét és széles sávban bekenik. Sarjal tövével ugyanezt teszik. Persze ehhez közmunkások kellenek, akik lejárják az egész területet, nem olcsó megoldás, de hatásos. A fotók mobillal készültek, a cikkeim sajnos a Virtus netes lappal együtt vesztek el (hachertámadás miatt). De akit érdekel, annak tudok további fotókat küldeni.

Csatolt képek:

Fel!

- Milyen hazai növény? 25.08.2012. 11:50

Megvannak a sajtóanyagok is, de valamelyik lementési CD-n. Hatásos módszert találtak ki.

Csatolt képek:

Javítva: 25.08.2012. 11:50 | Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 271 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 489 Felhasználó (Ma 06:40).