Sedum sp (=Sedum cf. hispanicum)

- Milyen külhoni növény? 11.06.2012. 19:11
- alsotekeres | 31 Hozzászólás

Érdeklődnék, hogy melyik varjúháj lehet ez. (Lehet, hogy két külön faj?) Mindkettő egy-két évesként viselkedik.
Ez első kép Németországból származik, állítólag egy mezőről gyűjtötték be. A második (amelyik cserépben van) az én növényem, aminek a magját S alamosanum-ként kaptam, de ez biztosan rossz név. Nagyon hasonlítanak a S. hispanicumhoz, de szerintem mégsem azok (más a virágok pozíciója).
Előre is köszönöm a segítséget!
Kovács Pál

Csatolt képek:

Javítva: 12.06.2012. 19:44 | Fel!

RE: Sedum sp

- Milyen külhoni növény? 12.06.2012. 17:19
- Lila Pereszke | 18.445 Hozzászólás

Hát sajnos nem nagyon tudok segíteni... nekem sincs a S. hispanicum-nál jobb ötletem rájuk, szerintem azok, az ráadásul egy-két éves faj is (ha esetleg mirigyes a virágzat, az tovább erősítené a S. hispanicum-ot...)

Ha az elsőt valóban Németországban gyűjtötték, akkor más is nem nagyon jöhet szóba, mert a németeknek sincs más hasonló honos, ill. helyenként kivadulós Sedum fajuk. (A határozó szerint csak ezek vannak: S. rubens, S. cepaea, S. spurium, S. maximum, S. telephium, S. hispanicum, S. villosum, S. atratum, S. annuum, S. dasyphyllum, S. album, S. forsterianum, S. ochroleucum, S. rupestre, A. alpestre, S. acre, S. sexangulare Egy részük itt is fent van: Sedumok)

(A dísznövényes könyveimben sem találtam más hasonlót... de ha szerinted mégsem S. hispanicum, akkor esetleg csekkold le az itteni fajlistát: TPL- Sedum, hátha találsz közöttük olyat, ami esélyesebb... vagy esetleg kérdezd meg itt: Sedum oldal)

Javítva: 12.06.2012. 17:26 | Fel!

RE: Sedum sp

- Milyen külhoni növény? 12.06.2012. 19:39
- alsotekeres | 31 Hozzászólás

Köszönöm!
Végül meglehet, hogy az lesz. A virágzat jellege zavar csak, de lehet, hogy csak valami változat.

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 339 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 489 Felhasználó (Ma 06:40).