- Milyen hazai növény?
21.05.2012. 23:11
-
orsoly
• | 1.074 Hozzászólás
Hát ez az A töve lemaradt, és nem is emlékszem rá. Az erezetet meg nem látom rendesen. És még csak nem is kóstoltam. Ráadásul ez az első élő Polygala-találkozásom. Betippelek egy amarellát.
- Milyen hazai növény?
21.05.2012. 23:34
-
orsoly
• | 1.074 Hozzászólás
Hát kerestem a virágzat végén azokat az elálló izéket, amik az ÚMF ábrás kötetben vannak. És a leírásban szereplő "feltűnően" üstökös jelzőt sem láttam teljesülni.
A második kép jobboldali alsó kinyílt virág alján az a két kis izé micsoda? mert én azt gondoltam murvának. Most látom, hogy feljebb vannak még plusz hosszú szálas valamik.
- Milyen hazai növény?
21.05.2012. 23:45
-
lepenyhal
• | 2.481 Hozzászólás
Ezt a "feltűnően üstökös" jelzőt én is utálom, és kicsit az az érzésem, mindenhol írják, de igazából sehol nem teszik egyértelművé, hogy ez mit jelent. Ami a fotón látszik, hogy a még nem teljesen kinyílt virágok alatti, felfelé hajló murvalevél sokkal hosszabb a virágkocsánynál. A virágzat felső részében, még bimbós virágokon ezek a murvalevelek túlnyúlnak, a virágzat csúcsán ezért ezek össze is hajlanak. Én így értem az "üstökösséget"...
- Milyen hazai növény?
21.05.2012. 23:56
-
orsoly
• | 1.074 Hozzászólás
Azt is néztem, és a piros nyíl szépen mutatja ugyanazokat az elálló kis dolgokat, amit az ÚMF ábra is. De a virágomon nem volt ilyen:) Azért elsőre nem annyira egyértelmű ez a dolog, annyi mindenféle levélke, csészeszárny, miegymás tolong itt egymás hegyén-hátán
- Milyen hazai növény?
22.05.2012. 01:07
-
orsoly
• | 1.074 Hozzászólás
Zitat von lepenyhalPersze, értem én, nem olyan van se a fotón, se a rajzon, mint amit találtál. De a határozó írja, hogy elállóak, csak azt, hogy hosszúak a murvák.
Ne tessék mán ilyen szigorúnak lenni a tanárúrnak. Vizujális típus volnék. A határozó meg nem ír mindig mindent