- Fotó-feladványok
21.05.2012. 10:29
-
bosna sarajevo
• | 5.102 Hozzászólás
a levélalak és levélméret alapján egyébként nem zárnék ki egy C. × degenii-t, de annak jóval szőrösebbnek kellene lennie (már ha tipikus, mert ezek aztán minden tudnak)
- Fotó-feladványok
23.05.2012. 13:59
-
bosna sarajevo
• | 5.102 Hozzászólás
bocs, de a mentőképet látva elfogott a röhögés ...
ez most mit ment? nyilván C. monogyna-alakkör volt már az elején is, de ezen a képen semmilyen normális bélyeg nem látszik (csésze alakja, állása), a 2 kép alapján még mindig lehet vagy 3 faj, és (hacsak nem láttad a többi bélyegét ott terepen) nem is fog soha kiderülni
Azért ilyen levelekkel, pálhákkal és ilyen alakú álterméssel, tehát így együtt, már lehetne valami többet sejteni, de valószínűleg nem láttam még elég galagonyát. Küldök még képeket, de sajnos csészés fotóm pont nincs.
- Fotó-feladványok
23.05.2012. 16:14
-
bosna sarajevo
• | 5.102 Hozzászólás
Zitat von lepenyhalAzért ilyen levelekkel, pálhákkal és ilyen alakú álterméssel, tehát így együtt, már lehetne valami többet sejteni, de valószínűleg nem láttam még elég galagonyát. Küldök még képeket, de sajnos csészés fotóm pont nincs.
sajna, a generatív hatás (rövidhajtás) pálhája számít, nem a hosszúhajtásé ...
a legutolsó fotó mondjuk tényleg érdekes, az alapján nem szimpla monogyna
(az se baj egyébként, hogyha nincs mindenről fotó, de legalább sikerült megfigyelni a bélyegeket, és emlékszel rájuk)
Az a helyzet, hogy én ezzel a C. lindmaniival nem számoltam, mivel ez a mű nem foglalkozik vele, ott találtam, ahonnan rosaeformis adat van, illetve egy szakértő azt mondta, hogy rosaeformis.