Mennyire gyakori ez a faj? Sajnos nincs nálam ÚMF, csak Simon, abban még Bp.,győr, Szigetköz van megjelölve. Ma a Kecskemét 5. sz. Főút és az M5. közötti összekötő út (a déli felhajtónál) gykorlatilag 50 cm-es sávban végig 100 %-os borítást mutat. Gyakori az ilyen jellegű megjelenése a növénynek? (Egyébként mit jelent a Chori- előtag (nincs benne a latin nevek gyűjteményében)
"chori- = szóösszetételek előtagjaként az utótag szabadon állását jelenti" = gondolom, mert külön állnak a magjai, tehát magyarul tényleg cikkesbecő...
Régebben nem láttam itt környéken, de mostanában elvétve bele lehet futni itt-ott... a múltkorit pl. a XI. kerületben egy forgalmas útkereszteződés környékén fotóztam, amíg vártam a zöldre... (Na jó, igazándiból lement pár zöld, mire sikerült végre nagyjából lefotózni... )
Terjedőben van. Állítólag Budapest környékén helyenként nagy tömegben is előfordul, bár én még csak keveset láttam. Legutóbb pár napja Lágymányoson az ELTE mögött egy építkezési területen találtam pár tövet.