mindannyian kedveljük őket (=Carex umbrosa)

- Fotó-feladványok 05.12.2011. 19:12
- bosna sarajevo | 5.090 Hozzászólás
Csatolt képek:
carex_umbrosa2_ják.JPG

Javítva: 05.12.2011. 19:43 | Fel!

RE: mindannyian kedveljük őket

- Fotó-feladványok 05.12.2011. 19:34
- brentakurdvium | 3.508 Hozzászólás

Én megteszem tétemet a Carex caryophylleára. A tömlő szörös, kicsi csőre van. A legalsó murvalevél rövid, hegyes. Az alsó termős füzérkének talán van rövid, hüvelybe burkolt nyele. A porzós füzérke is talán bunkó alakú (?). Többet már nem hordok össze, mert ha nem az, akkor égő ennyire megmagyarázni.

Fel!

- Fotó-feladványok 05.12.2011. 19:41
- lepenyhal | 2.480 Hozzászólás

Én a C. umborsára fogadok, mert annak lomblevélszerű a murvalevele, míg a C. caryophylleának barna, pikkelyszerű.

Fel!

- Fotó-feladványok 05.12.2011. 19:41

a tipp nem rossz, sőt jó - mert a caryophyllea-tól a faj olyan dolgok alapján különíthető el legbiztosabban, ami a képen nem is látszik

akkor, a megoldás már nagyon egyszerű :)

Fel!

- Fotó-feladványok 05.12.2011. 19:42

na, mire beírtam, a kolléga már szállította is!

Fel!

RE: mindannyian kedveljük ?ket

- Fotó-feladványok 06.12.2011. 00:56
- Lila Pereszke | 18.445 Hozzászólás

(Khm, látom a többiek ravaszul hallgattak, de én azért diszkréten jelezném Bosninak, hogy - amennyiben nem szörnyen aljasravasz félrevezetésnek szánja az elnevezést - akkor nem igazán célszerű feladványként carex_umbrosa2_Ják.JPG nevű képet feltölteni, lévén ezesetben az Explorer "határoz" helyettünk... )

Fel!

- Fotó-feladványok 06.12.2011. 08:55

ennyire aljas vagyok, ennek ki kellett derülnie

nekem ez nem tűnt fel, a Mozilla az nem tesz ilyet, Explorert meg 10 éve nem láttam közelről

mivel a képeim jó része feliratozva van, és nem volt kedvem még bíbelődni az átnevezéssel, ezért így tettem fel
különösebben nem zavar, ha valaki a nevét ki tudja nyerni az eredeti fájlnévből (gondoltam is rá, hogy ez nem lehetetlen), de mivel ez most itt nem pénzre megy, talán nem ez a megfejtők elsődleges célja

de majd ügyelni fogok rá a jövőben

Fel!

- Fotó-feladványok 06.12.2011. 09:56
- Jaurinum | 1.656 Hozzászólás

Zitat von Lila Pereszke
(Khm, látom a többiek ravaszul hallgattak, de én azért diszkréten jelezném Bosninak, hogy - amennyiben nem szörnyen aljasravasz félrevezetésnek szánja az elnevezést - akkor nem igazán célszerű feladványként carex_umbrosa2_Ják.JPG nevű képet feltölteni, lévén ezesetben az Explorer "határoz" helyettünk... )

És az nem számít hamiskártyásnak, aki egyből megnyitja az összes böngészőt, hogy mit mutat a kép megnyitásakor a címsor? :)

Sajnos eddig én bottal ütöttem ennek a fajnak a nyomát, pedig volt, hogy konkrétan erre vadászva indultam útnak. Majd egyszer, ha félreállok egy fa mögé, akkor megpillantom.

Javítva: 06.12.2011. 09:58 | Fel!

- Fotó-feladványok 06.12.2011. 10:47
- Lila Pereszke | 18.445 Hozzászólás

(Hát nálam mostanában nagyon fagyogat a Róka, úh. kénytelen vagyok IE-t használni... amit viszont nyugodtan ki is nevezhetünk feladványfejtő böngészőnek! )

Fel!

Hasonló topikok Válaszok Utolsó hozzászólás⁄Nézet
Creux-du-Van, avagy milyen az a berkenyés legelő?
Topik helye: Külföldi kirándulások, túrabeszámolók - barkócza
1 20.11.2010. 21:20goto
Írta: barkócza • Nézet: 1062

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 223 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 502 Felhasználó (22.12.2024. 11:16).