|
|
Sziasztok! Nyáron Erdélyben voltam. Pár növénnyel nem boldogultam, segítetek?
Az első következő képek egy tő orchideáról készültek. Ennél nem tudom eldönteni, hogy a ragadóstest kifejezett-e, nincsen benne gyakorlatom. Így a határozásnál is megálltam.
A második orchideánál megzavar a mézajak középső karéjának hosszúsága. Ennek ellenére D. maculata?
Aztán két szegfű, ezeket viszonylag gyakran láttam útszéleken, kaszálókon-legelőkön, de hozzájuk egyáltalán nem értek még.
A fekete bogyós nekem teljes homály.
Az aszat nem volt ragadós, szóval gondolom nem enyves. Vagy van esetleg nem ragadós enyves aszat is?:)
A veronikát tőzegmohalápban fotóztam.
Végül a Madarasi-Hargita csúcson volt ez azelőszörazthittem S. virgaurea, de megzavart a virágzat nem túl kifejezett tömöttsége.
Az ucsónál poloskaszagú kosborra gyanakszom, az-e?
Még van pár növény, de mikor az északi képeimet raktam be, valaki mondta hogy ez így egyszerre sok. Szóval most beadagolom:)
Viktor
RE: Erdélyi növények
- Milyen külhoni növény? 10.10.2011. 13:21- Lila Pereszke • | 18.410 Hozzászólás
- Milyen külhoni növény? 10.10.2011. 22:48- Lila Pereszke • | 18.410 Hozzászólás
Na igen, ezért is jó ha 1 faj van egy topikban, mert akkor a rázósabbakat mindig újból elő lehet venni további nézegetés céljából, a többit meg "el lehet felejteni", jelen esetben szerintem ezek a "felejtősek":
3. Dianthus cf. carthusianorum
4. Dianthus armeria
5. Actaea spicata
6. Cirsium erisithales, ha ragad, ha nem...
7. Veronica officinalis
8. de, szerintem is Solidago virgaurea
9. Orchis coriophora
- Milyen külhoni növény? 13.10.2011. 08:44- Lila Pereszke • | 18.410 Hozzászólás
Látogatók
0 Fórumtag és 378 Vendég online |
Fórum statisztikák
A fórumon 17405
topik
és
72896
hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 446 Felhasználó (Ma 14:00). |