- Milyen hazai növény?
19.08.2011. 00:05
-
Csukoka
• | 2.352 Hozzászólás
Mikor készült a fotó? A regis-stephani tavaszi virágzású, de a Szénásokon van Dianthus serotinus is. Ez utóbbi pedig hosszú ideig virágzik, egészen a fagyokig.
- Milyen hazai növény?
19.08.2011. 11:47
-
juhaszj
• | 465 Hozzászólás
Tegnap készült a kép. De a kései szegfű a homokos talajt kedveli. A Nagykunságban találkoztam velük térdig érő homok között virágoztak (még még 3 hete is kaszálni lehetett volna annyi volt). Ez egy sziklás domboldalon leltem, de se közel, se távol nem volt több. Találtam a lelőhely közelében egy táblát is. Csatolom.
- Milyen hazai növény?
19.08.2011. 12:53
-
Lila Pereszke
• | 18.568 Hozzászólás
Hm, hát attól tartok a képek alapján erre nem fogunk tudni biztos választ adni, hiszen nem igazán látszanak a fontosabb bélyegek... pusztán a sziromsallangok méregetése nem biztos, hogy célravezető, ezért szerintem csak tippelni lehet:
- az élőhely alapján mindkét faj lehet, (bár a közeli tábla nyilván inkább a D. plumarius subsp. regis-stephani-t valószínűsítni... ) - a késői virágzás miatt a D. serotinus az esélyesebb, hiszen a D. plumarius subsp. regis-stephani a legtöbb helyen már nem csak elvirágzott, de szerintem már le is termett... - a habitus nem tűnik sűrűn gyepesnek, inkább lazának, szerintem ez is a D. serotinus-t erősíti...
- Milyen hazai növény?
19.08.2011. 17:19
-
juhaszj
• | 465 Hozzászólás
Csak egy érdekesség: a héten a szintén tavaszi virágzású holdviolám nyílt ki másodszor is. A száraz termések tövénél megjelentek a lilás virágok is. Kb 20 éve nyílik a kertemben, de még sosem virágzott kétszer. Én a Szent István szegfűre szavazok. És köszönöm nektek.