|
|
A Budai hegyekben ( Hárs hegyen) a Kaán Károly kilátó közelében mindig korán kinyílnak a téltemetők. Így volt ez most is 2011. január 15-én. (képeket feltöltöttem, de nem látom, hogy hol kell beszúrni :-(
No, mégis megy a képbeszúrás.
2011. január 8-án az újpesti Dunaparton találkoztam egy "téli" terméssel.
Sajnos egy Invazív növény: a süntök
Ma egy budakeszi tarlón jártam és vettem észre ezt a kis nyíló virágot, amit perzsa veronikának tippelek (Veronica persia). Felteszem, hogy színesedjék továbbra is a január :-)
A tavalyi szabadságom pusztítandó a hetet a Bükkben (Miskolcon) töltöm. Ma itt igazi hideg tél volt, a Szeleta tető sziklái között megbújva a napsütötte részen egy kis pimpófélét (remélem az :-) sikerült találni. Növögetnek a varjúhájak (remélem az :-) és a kövirózsák is.
Pontosítást szívesen vennék .
Még január 16-án jártunk a Szársomlyón és bár nem tömegesen, de már szépen virágoztak a kikericsek. Láttam másutt, mások is találkoztak már vele, de hát ennek, azért mégiscsak itt kell legyen a helye január virágai között.
Mai felvétel. Tejesen megkergült a természet. A piros árvacsalán még a tavalyi elfekvő száron virágzik. Vagy tévednék?
Hiába voltak az elmúlt napokban kemény hidegek, azért még mindig lehet virágzó növénnyel találkozni.
Ezt a V. persicat a mai napon láttam a környékbeli mezőn. Gondolom még Karácsony táján virágozhatott, aztán a fagyok konzerválták az állapotát.
2015.01.10. Keszthelyi-hegység, gyönyörű moharengeteg mindenfelé, szép látvány messziről is, de közelről talán még szebb.
|
Fórum statisztikák
A fórumon 17414
topik
és
72913
hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 446 Felhasználó (07.11.2024. 14:00). |