|
|
... és így látják közelről a pöszörlegyek a my virágot... és miután megszámolták az összes porzóját, megunják és átszállnak a kisvirágú hunyorokra...
2011. 03. 26. Harkakötöny, szikes gyep. A Crocus reticulatus (tarka sáfrányok) között már kezdenek nyílni a Muscari botryoides (epergyöngyike) első egyedei.
Már virágzanak a cseh tyúktaréjok (Gagea bohemica) a Tihanyi-félszigeten. Kb. így néznek ki a lemenő nap fényében. Jó móka több száz Gagea pusilla között keresgélni őket a sziklegyepben, egyesével lehajolva megnézni mindegyiket....
Már szépen virulnak az aprócska tavaszi efemerek:
- Holosteum umbellatum (olocsán)
- Erophila verna agg. (tavaszi ködvirág)
Március utolsó napján készült fotók. A kakasmandikók kissé megzuhantak az időjárás viszontagságaitól, az aranyveselke viszont remekül bírja.
Kedves Fórumosok!
Tegnap Dorogon megihlettek a kökörcsinek, s eszembe jutott egy rövidke vers, melyet tavaly ileynkor írtam. Tudom, ez nem irodalmi fórum, Lila pereszke lőjjj le, ha úgy érzed.... 5 virágról szól, amelyek képeit itt a márciusi topikban megláttam! Szeretettel kívánok hát szép hétfő reggelt Nektek!!!
Tavaszi zsongás
A hegygerincen hűvös a szellő
ring a szélben a somfavirág,
keltike búvik a földből elő,
de búcsúra készül a hóvirág.
A napsütötte réten a hérics
bontja a szirmát hangtalanul,
s mint tükre a Napnak a fűszagú földön-
felnéz sárgán s a Napra virul.
Kökörcsinek állnak, -kékszemű lányok-
mint párnapos őzek, pelyhesek ők,
víg madaraktól zsong az egész táj,
visszhangoznak a sziklatetők.
Wir brauchen Deine Hilfe!
|
Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir. Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren. Deine Spende hilft! Spendenziel: 150€
13%
|
Látogatók
0 Fórumtag és 104 Vendég online |
Fórum statisztikák
A fórumon 17425
topik
és
72955
hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15). |