- A hónap képei
01.04.2015. 16:35
-
cypraea
• | 766 Hozzászólás
Mai kép. Pilis-tető. A sápadt kosborok élőhelye. Egészen elképesztő méretű a pusztítás, amit az ónos eső itt is okozott. Senki ne menjen arra, a terület gyakorlatilag járhatatlan az utakon kívül !
- A hónap képei
01.04.2015. 22:15
-
barkócza
• | 2.015 Hozzászólás
Sajnos, én önző vagyok, és ilyenkor azt mondom, hogy de jó lesz ez a gombáknak, meg a berkenyék is frankón belenőnek majd a kinyílt erdőbe. Voltak tőlevelek?
- A hónap képei
18.04.2015. 20:15
-
cypraea
• | 766 Hozzászólás
2015.04.18. Mai képek, szintén a Pilisből. Szerencsére nem mindenhol pusztított a jégtörés. Az Orchis pallensek máshol (nem a Pilis-tetőn) egészen szépek.
- A hónap képei
15.04.2016. 19:46
-
Gurgolya
• | 596 Hozzászólás
Másfél órával ezelőtti fogás Budapest területéről. Több hasonló állapotú bíboros kosbor is! Április 15. van... Hát mi van ebben az évben? És mi lehet már pl. a Villányi-hegységben?
- A hónap képei
16.04.2016. 18:39
-
cypraea
• | 766 Hozzászólás
Igen, sajnos! Ezek mai képek a Kelet-Mecsekből. Ha valaki még idén akar látni Dactylorhiza sambucinát itt, az húzzon bele, mert már most túl vannak a virágzás csúcsán.... Érdekes példányok: a mindig pettyes mézajkú faj petty nélküli példánya, és egymás mellett nőtt lusus ochroleuca, lusus rubra, és mellettük lazacszínű hibridje, a lusus luteopurpurea, ami elég ritka. Én eddig még sosem láttam. Hívják var. zimermaniinek is.