quisquis :) (=Asperula cynanchica)

- Milyen hazai növény? 27.06.2011. 17:29
- Laczko | 24 Hozzászólás

Sziasztok!

Nemrégiben egy száraz gyepen találkoztam ezzel a lénnyel, aki esetleg tud róla valami közelebbit annak megköszönöm :)

Üdv:
Laczkó

Csatolt képek:

Javítva: 27.06.2011. 23:45 | Fel!

RE: quisquis :)

- Milyen hazai növény? 27.06.2011. 18:38
- Harka | 2.868 Hozzászólás

Asperula. Talán A. cynanchica, de ez alapján szerintem lehet A. rumelica is (régen alfaja volt az előzőnek). Tudni kéne, hogy voltak-e meddő hajtásai. Valamint jó lenne találni képet a rumelicáról....

Hol találtad? A Bükkben, és a Dunántúli-khgy-ben írják a rumelicát, míg a cynanchica az egész országban gyakori.

Üdv:
Tamás

Fel!

RE: quisquis :)

- Milyen hazai növény? 27.06.2011. 18:56
- Laczko | 24 Hozzászólás

Ez gyors volt :) Én már legalább egy hete szenvedek vele.

Utánanéztem a rumelica-nak. Valószínűleg azért nem találsz róla képet, mert ugyan ez a hivatalos neve a theplantlist.org nevű weboldal szerint. (Gondolom ezt biztosan ismeritek, ha nem akkor nézzétek meg, hasznos tud lenni ha kérdéses a fajnév)
De sok szinonim neve van és gondolom külföldön ezek a gyakoribbak. Én itt találtam róla képet:

http://crimea.fotopage.ru/data/displayim...album=475&pos=0

A kép a Bükkben készült. De mivel igen-igen sok volt belőle, ráadásul több helyen is találkoztunk vele, ezért inkább a cynanchica lesz az.

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
1 Fórumtag és 259 Vendég online:
tmoni10

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 502 Felhasználó (Ma 11:16).