káposzta

- Milyen hazai növény? 22.12.2022. 23:36
- brentakurdvium | 3.508 Hozzászólás

Balatonendréd, május közepe. Brassica nigra jött ki a határozásnál. Tényleg az?

És amúgy az mi? Termesztésből marad vissza? Vagy ritka adventív gyom? A flóraatlaszban benn sincs, az internetesben pár adata van.

Csatolt képek:
Fel!

RE: káposzta

- Milyen hazai növény? 03.01.2023. 07:14
- bosna sarajevo | 5.090 Hozzászólás

szerintem leírtad a lényeget, ezekről a félvad Brassica-taxonokról ennyit tudunk (sőt, talán mások, külföldön sem tudnak többet)

valami kijön a kulcsból (és ez a növényed megfelel annak, ami az itteni kulcsokban nigra), és hogy ezek mit csinálnak, honnan jönnek, hova mennek, nincs adat, nem emlékszem ezeknek a hazai vagy környékbeli recens mély feldolgozásra

össz 1-2 alkalommal találtam ilyet, ami ennek jött ki (megnéztem, utoljára 2013-ban a Felső-Tiszán láttam ruderáliákban, és ott elég nagy állománya volt)

úgyhogy bármi lehet, elhullott mag, fel-felbukkanó vagy akár lokálisan stabil növény

és bármelyik adata elég kérdőjeles, ha nincs belőle herbárium, nem is ellenőrizhető

Fel!

RE: káposzta

- Milyen hazai növény? 03.01.2023. 09:46
- brentakurdvium | 3.508 Hozzászólás

Köszi szépen!

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 134 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).