Kab-hegy, aggófü (=Senecio sp.)

- Milyen hazai növény? 31.08.2021. 16:39
- Kemény Dió | 5.579 Hozzászólás

A Senecio aquaticus nevü kétes taxont kerestem az egyik jellemzö helyén, ilyeneket találtam.

Az ÚMF szerint az aquaticus gyakran már az aljától ágas, míg itt pont az ellenkezöjét írják, tehát "csak a szár felétöl elágazó, kevés fészkü"
http://www.blumeninschwaben.de/Zweikeimb...uaticus_agg.htm

Hogyhogy?

Csatolt képek:

Javítva: 21.04.2022. 16:03 | Fel!

RE: Kab-hegy, aggófü

- Milyen hazai növény? 31.08.2021. 22:39
- brentakurdvium | 3.508 Hozzászólás

Hát, én láttam aquaticust Svédországban, ott csak az van. Nézegettem a határozóbélyegeket az ÚMF-ben, és nagyokat hümmögtem közben. Azt hiszem, ezeket nagyobb példányban kellene tanulmányozni, és vagy herbarizálva összehasonlítgatni, amivel én nem foglalkozom, vagy mondjuk akkor megnézni a másikat, amikor még emlékszem az egyikre. :) Egy ilyen megviselt példánytól nem biztos, hogy sokat lehet várni. A leveleken is vannak bélyegek, azokat nem is nagyon lehet látni.

Fel!

- Milyen hazai növény? 31.08.2021. 22:42
- brentakurdvium | 3.508 Hozzászólás

Na jó, az utolsó képen valamennyire lehet látni pár levelet, de valószínűleg jobb lenne több példányt megnézni. Az én svéd fotóimon sem vagyok kibékülve a levelek formájával, pedig azok biztos aquaticusok...

Fel!

- Milyen hazai növény? 31.08.2021. 22:52
- Kemény Dió | 5.579 Hozzászólás

Köszönöm. Voltak még mindenféle példányok néhány km-en belül, de azok más taxonhoz is tartozhatnak. Közös jellemzöjük, hogy mind le vannak rágva.

Csatolt képek:

Javítva: 31.08.2021. 23:00 | Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
0%

Látogatók
0 Fórumtag és 279 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17424 topik és 72941 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).