- Milyen hazai növény?
10.05.2011. 00:01
-
sopijani
• | 223 Hozzászólás
Sziasztok!
Az alábbi növény határozásához szeretném a segítségeteket kérni, remélem elegendő részletet tartalmaz ez az egy kép is. Amennyiben mégsem, csak szóljatok, járok még arra, ahol fotóztam ;-)
- Milyen hazai növény?
11.05.2011. 23:48
-
sopijani
• | 223 Hozzászólás
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
A mai délutánt rászántam és készítettem néhány további képet a Carex-ről. Remélem sikerült a megnyugtató azonosításhoz szükséges részleteket is lefotóznom, sajnos a "növényanatómia" terén még bőséggel van bepótolni valóm , így egyelőre csak sejtem, hogy merre vannak a tömlők és a pelyvák.
- Milyen hazai növény?
15.05.2011. 10:13
-
sopijani
• | 223 Hozzászólás
Kedves Lila Pereszke!
Köszönöm a határozást és a magyarázatot is.
Természetesen szívesen feltöltöm a képeket a Galériába és örülök, hogy a készülő határozóhoz is fel tudjátok használni a képanyagot, így legalább tevőlegesen is hozzájárulhatok az oldal színvonalának emeléséhez.
- Milyen hazai növény?
15.05.2011. 12:55
-
Lila Pereszke
• | 18.567 Hozzászólás
A Növényismertető / határozó topikok úgy működnek (iil. fognak majd működni... ), hogy minden fajról van (majd lesz...) egy leírás (+ábrák) és utána mindenki aki összefut a fajjal, az egy következő hozzászólásban nagyjábóli helymegadással feltölti hozzá a saját képeit. A sásokat már elég jól elkezdtük megcsinálni:
A fajleírások már készen vannak, már "csak" képek kellenek! Mivel ezek elég nehezen határozható fajok, ezért a cél az, hogy minél több kép legyen róluk, minden fejlődési stádiumukról, minden (a leírásban is szereplő) porcikájukról és lehetőleg az ország különböző pontjain összeszedegetett egyedekről...
Úgyhogy várjuk oda is a képeket (láttam a Galériában már fent vannak! )