mélyülő vízben (újabb kb. 12 faj)
Ezt is megkezdem: Oenanthe aquatica, Iris pseudacorus, Typha angustifolia, Sium latifolium, Alisma planthago-aguatica, Hottonia? Rorippa amphibia? Myosotis scorpioides?
a Sium és Typha nem stimmel (ezek valami mások), a többi jó, ill. néhány feltűnőbb (de még nem jelzett) faj is van a képen
Sium tényleg sántított. Betula?
hát, a nyírek nehezen viselik ezt ....a Berula jobban elviseli :)ott van még a galaj ! egy magaskórós faj, ami még egyértelmű a képen
Berula, persze! szivat ez a billentyűzet..Látom én a galajt de a tippemmel még várok.
Esetleg G. elongatum? :-)
esetleg az :)és a másik hiányzó? (nagytermetű magaskórós)
Az egyik típusú levél mintha Lythrum salicaria lenne, a hátsó nagyra én is biztos Typha angustifolia-t mondtam volna. Akkor esetleg egy filigrán latifolia?
a háttérben valami sás van (pl acutiformis)Lythrum nincs a képen, de valószínűleg ugyanarról a növényről beszélünk ...
Epiobium hirsutum? Mintha szőrösnek látnám. :-) És a háttérben Ulmus glabra levelek is vannak, ha jól látom.
Én nem gondolnám Epilobiumnak (bár lehet hogy tévedek) én is Lithrumot mondtam volna rá elsőre. Távolról tapogotózva kérdezem: ajakos a drága?Meg ha már a háttérnél járunk akkor én még egy csalánt és zöld juhart látok.
pedig az Epilobium a helyes megfejtés, fiatalon ez így néz kiUlmus glabra nincs (sőt Ulmus sem, ill. zöld juhar sem), a hátérben csalán és hamvas szeder található mégazt hiszem, ezzel kb zárható a feladvány