- Milyen hazai növény?
25.04.2020. 23:45
-
brentakurdvium
• | 3.526 Hozzászólás
Én ott rimosát láttam szép számmal, hasonló kinézettel, hasonló termőhelyen (Trigonella gladiatával, ha jól emlékszem), lásd a képeket a galériában. De csak azt tudom biztosra mondani, hogy nem tudom biztosra mondani...
- Milyen hazai növény?
26.04.2020. 00:05
-
bosna sarajevo
• | 5.102 Hozzászólás
dehogynem volt termés, ott látszik a fotókon (attól, hogy a párta még rajta van, azok már jó, határozásra alkalmas termések ... lennének, ha ebben a méretarányban érdemi részlet látható lenne rajtuk)
- Milyen hazai növény?
26.04.2020. 10:15
-
bosna sarajevo
• | 5.102 Hozzászólás
amúgy abból, ami látszik, 99%, hogy rimosa, ahogy a szaktárs is írja, egyébként össz-megjelentés, habitus is oké a fajra
(ilyen fejlettség mellett az alsó villák egyedül álló virágai már termésesek, bár a párta egy darabig rajtuk marad, azokat vígan me lehet vizsgálni, elég 1-2 db-ot hazavinni, még zöldek, így egy pengével szépen elvághatók, prímán lehet határozni)
- Milyen hazai növény?
26.04.2020. 16:27
-
Kemény Dió
• | 5.586 Hozzászólás
Köszönöm. Elhoztam egy példányt tanulmányozni és csatolok néhány most készített makrót. V. pumila nem lehet? Ezt sztyeprétek, sziklagyepre írja az ÚMF, míg a rimosa-t szántók, parlagokra. A pumila felsö levélvállaira szép fogakat is rajzoltak, a rimosa-nak nem.