Mecsek Jakabhegyi tanösvény 2011.04.22

- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 26.04.2011. 23:08
- Zázrivá | 39 Hozzászólás

Előre bocsátom, hogy medvehagyma lesre indultam.
Hét óra körül érkeztem Pécsre, és egyből Orfü felé indultam. Találtam is kedvemre való mennyiséget, aztán még sokkal-sokkal többet is. Pár kép után úgy döntöttem, hogy megnézem a Jakab hegyet.
Kővágószőlős felől indultam. Még elég korán volt egyedül sétálgattam. Piros jelzésen indultam, ami váltogatta az alakját. Végül a háromszögben állapodott meg. Már elhagytam a 2, 3, 4-es táblát, amikor egy elágazáshoz értem. A kék jelzés meredeken ment felfelé ezért a piroson maradtam. Majd pár km után visszafordultam, és a kéken mentem tovább. Ekkor szerencsére jöttek már szembe, és megerősítették, hogy jó felé megyek. A meredek emelkedőt egy még meredekebb sziklamászás követte, Megérte felmenni. Medvehagymából éppen virágzó szőnyeg volt a fák alatt.
A kolostor romja után kicsit még továbbsétáltam a Zsongorkő kilátóig. Lefelé menet már többen jöttek szembe. Ekkor már én tudtam útbaigazítást és lelkesítést adni.
Köszönöm Harkának az előzetes útbaigazítást.

Csatolt képek:

Javítva: 27.04.2011. 19:25 | Fel!

RE: Mecsek Jakabhegyi tanösvény 2011.04.22

- Magyarországi kirándulások, túrabeszámolók 26.04.2011. 23:14
- Zázrivá | 39 Hozzászólás

A Zsongorkői kilátás lemaradt.

Csatolt képek:
Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 196 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).