ez+az otthonülőknek 7 (=Cicuta virosa, Myosotis caespitosa)

- Fotó-feladványok 12.04.2020. 22:54
- brentakurdvium | 3.508 Hozzászólás

Összeszedtem néhány képet innen-onnan, hátha valaki nagyon unatkozik otthon. Elég vegyes nehézség, nem a szemétkedés volt a cél (többnyire). A könnyebbeknél a vérprofik adhatnak egy kis előny a vállakozó kedvű amatőröknek (ha felbukkanak ilyenek).

Két érdekesebb faj.

Csatolt képek:
7.jpg

Javítva: 23.04.2020. 11:00 | Fel!

RE: ez+az otthonülőknek 7

- Fotó-feladványok 14.04.2020. 20:35
- bosna sarajevo | 5.090 Hozzászólás

ez, ha a csomorika nem lenne rajta, akár hazai kép is lehetne
(a Répce mentén vannak kiköpött ilyen élőhelyek)

Javítva: 14.04.2020. 20:35 | Fel!

- Fotó-feladványok 14.04.2020. 21:41

Ez a csomorika érdekes dolog, mert sokféle élőhelyen láttam a homokos tóparttól a városi parki tavacskán át különböző patakok és folyók partjáig. Magyarországon Keszthelyen futottam bele néhány hatalmas példányba közvetlenül a lebetonozott parti sétány mentén a legsivárabbnak tűnő Balcsi-parti élőhelyen. Szóval ezek alapján nem valami válogatós, és nem igazán értem, miért ritka.

Fel!

- Fotó-feladványok 18.04.2020. 22:40

Juncus effusus, articulatus

a Carex az mi? balra lenn mintha oederi lenne, de van középen egy nagyobb termetű faj is (de csak levélben, meg nem mondom, mi az)

Fel!

- Fotó-feladványok 19.04.2020. 22:05

Az élőhely egy Vänern-parti homokos strand, ahol a mélyedésekben alacsony vízállásnál ilyen pionír társulások jönnek létre. Most speciel szerintem az egész víz alatt van, mert rengeteget esett az elmúlt fél évben, előtte meg 2-3 évig jól elvoltak, mert aszály volt. A pocsolyák környezetében amúgy a képről diszkréten lehagyott svédek (és egyéb nemzetiségűek, de ebbe ne menjünk bele ) strandolgattak mindenfelé. Mi is strandoltuk a gyerekekkel. Én csak a nefelejcset (még nem lett megnevezve) szerettem volna megörökíteni, a többi csak úgy odasikerült.

A Juncusok természetesen jók. A Carex oederit én is utólag vettem észre a képen, de teljesen biztos, hogy jó, volt arrafelé.

Azt a magasabbat meg én sem tudom. Pedig sokat jártunk oda, biztos valami olyan, amit ismerek és láttam is, de nem ugrik be semmi...

Fel!

- Fotó-feladványok 19.04.2020. 22:34

a leírás alapján akkor biztos Myosotis sicula, amit egy Nigerből érkezett honpolgár dobott ki, a Földközi-tenger átúszása után, egy délolasz karitatív szendviccsel

Fel!

- Fotó-feladványok 19.04.2020. 22:41

tényleg így volt

Fel!

- Fotó-feladványok 19.04.2020. 22:55

bár a csészék alapján ez mégsem sicula lesz ...

a caespitosa jobbnak tűnik - nálunk nem nő meg ekkorára, az itteniek nem szeretik ehhez eléggé

Fel!

- Fotó-feladványok 19.04.2020. 23:41

Caespitosa kell legyen, azért is fotóztam le, mert ilyen kapitális példányokat nem szoktam látni odakint sem.

Azt a siculát nem tudom hová tenni, meg azt sem mi keresnivalója lenne odafenn északon. Az ÚMF szerint még csak a Tiszántúlon fordult elő, de a flóratlaszban már tele va pöttyözve a Belső-Somogy is. Ha esteleg tudsz rá ott helyet, azt megköszönném, szívesen megnézném, mit tud felmutatni.

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 224 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).