- Fotó-feladványok
07.01.2020. 00:17
-
bosna sarajevo
• | 5.102 Hozzászólás
a Montia arvensis is érvényes, csak egyeseknél nem "accepted" név erre a fajra (minden olyan név, amit a nomenklatúrai szabályok figyelembevételével közöltek, érvényes, de ezek között lehetnek szinonímák is)
- Fotó-feladványok
08.01.2020. 08:56
-
bosna sarajevo
• | 5.102 Hozzászólás
a Geranium az columbinum Juncus atriculatus az ilyen helyeken általában nincs, szerintem a képen se - vagy ha igen, hol?
a Cerastium valószínűleg glomeratum , a Trifoliumot legfeljebb tippelgetni lehetne az élőhely alapján (striatum?)
biztos van a képen Elymus repens, Koeleris gracilis, Anthoxanthum, valószínűleg Rumex thyrsiflorus, Ornithogalum umbellatum és Carex hirta is, a háttérben egy másik Veronica (polita?) is kéklik
Én azt gondoltam Juncusnak ami majdnem pont középen van, kicsit lejjebb, élénkzöld és a tövénél kissé pirosas. De készséggel hajlandó vagyok belátni, hogy nem az...
Szerintem az ott középen amit Bosna Koeleria-nak gondol. Bevallom én nem írtam fel Koeleria-t, de élőhely alapján lehet. A megfejtések egyébként jók, a Cerastium egyértelműen glomeratum, a Trifolium ennyiből tippelős, de valóban striatum.