Hát, húsa nem nagyon van, szóval a pálinka nehéz ügy lesz... a magját meg még nem kóstoltam, de esetleg valami Amaretto likőrszerűséget össze lehet hozni belőle...
Ma megkóstoltam. Most van teljes érésben. Aki szeretné megkóstolni az siessen, mert erősen potyog.
A húsa vékony, de lédús. Kicsit édeskés, de az édes ízt egy pillanattal később borzalmas keserűség követi. Viszont a magja nagyon finom koncentráltan aromás. Betölti az egész orrüreget az első harapásoknál. A keserűség itt is késleltetve van egy kicsivel, de egy nagyságrenddel erősebb, mint a gyümölcshúsnál. A köpködés garantált.
Hm, hát nagy kedvet azért nem csináltál a kóstolásához... de köszi az érzékletes beszámolót és a botanika tudomány érdekében hozott áldozatot!* Valószínűleg ezért bizonyult ez mostanra egy elfelejtett nemesítési zsákutcának, mert ez lett belőle a finom, enyhén mandulás barackíz helyett! (Viccen kívül: gondolom alanynak lett kitalálva és annak jó eséllyel működik is.)
(*Gombászoknál ez mindig nagyon dicséretes, ha valaki adathiányos, ehetetlen kinézetű gombák ízét és esetleges méreganyagait teszteli saját magán...)