Számoljatok rá, hogy brutál nagy a szárazság. Nem tudom merre mentek, ahol mi voltunk elég picikék voltak a növények és a tavalyi évhez képest a számuk is kevesebb.
Nos, ezt kiváló szakember remek koordinátái ellenére sem sikerült megtalálni. Valószínüleg kipusztult az adott helyekröl. Így ha valaki látja valahol, kérem ossza meg (mármint az infót).
Margitszigeten a Rózsakert (talán így hívják) gyepében több helyen előfordult két éve. Szerintem most is meglehet még és ebben a jó időben virágozhat is. Elég nehéz észrevenni, mivel nem magasabb mint a nyírt gyep.
Gondolom, mint kiemelt turisztikai helyet, a Rózsakertet elég sűrűn locsolhatják. E miatt tud fennmaradni a zeller populációja, hiszen szükséges részére a gyakori nedvesség.
Amúgy biztosan nem a rózsakertészek telepítették oda, hanem csak véletlenül kerültek a magok oda, majd a kedvező feltételek mellett életképes lett a populáció.
Szükség esetén a kellemest a hasznossal: nem vad populáció Kiskunhalason is van az urológiai rendelő előtt: terhes gyom (=Apium repens)
Vad populációkat pár éve a császártöltési Vörös-mocsárban tudtam. Ezek hogy- és hollétéről Agócs Péter természetvédelmi őrnél kell érdeklődni: 30/4884-587
Köszönöm.A Margit-szigetiröl tudtam, de ott nem lehet virágot fotózni. A Vörös-mocsár volt az egyik hely, ahol írmagját sem találtuk. Szerintem ez a növény mindenütt csak 1-3 évig marad fenn.