- Fotó-feladványok
25.07.2018. 16:29
-
bosna sarajevo
• | 5.102 Hozzászólás
Veronica officinalist nem látok (de akár lehet is), lehet, hogy a kis fehér az Galium, de fajig ebből nem mondható meg, a Thymus viszont megmondható (nagy valószínűséggel)
13 biztonsággal, + 2 fantáziával kitalálható faj van összesen egyébként, ha jól számoltam
A Betula előtti halványzöld, csipkés levelűt neveztem el jobb ötlet híján Veronica officinalisnak, de akkor nyilván nem az.
Középtől jobbra le egy Trifolium az a rózsaszín?
Ennél sokkal többet én ezen nem fogok tudni megmondani. A füvet gondolom ki lehet találni, de nekem ennyi kevés hozzá. Telefonos segítséget kérek. Esetleg felezzük meg. :)
A Trifoliumot mediumnak gondolnám. A Thymusok közül a pulegoides a gyakoribb a vidéken, de nem annyira ismerem a kakukkfüveket.
A nagy fű eseteleg Molinia?
Látok még három szép zöld növényt a képen, amit biztosan ismerek, de nem ugrik be, mi lehet, a határozókat meg ilyen feladványoknál kb. el lehet felejteni...
Még majd meditálok rajtuk, amíg valaki meg nem könyörül rajtam, vagy el nem fogy a türelmed. :)
Átlapoztam az összes fészkest, a Hieraciumon kívül más ötletem tényleg nincs. Vagy pont ott összeragadt két lap, ahol a megfejtés van. :)
A másik fészkest nem is látom, de mindjárt megtörlöm a szemüvegem a konyharuhával. Valamit látok erősen jobbra dőlni a kép közepétől kicsit jobbra, de lövésem sincs, mi az.
Elég sok szárlevele van, tőlevele meg nem nagyon (bár a fene tudja erről a képről biztosan megmondani), szóval az utolsó három faj jön szóba a magamfajtáknak legagyított kulcsban. Ezek közül pedig a Hieracium umbellatumra tennék fel egy elenyészően kis összeget.
Ha nem az, akkor elárulhatnád, melyik, és miért (amennyiben túlmutat azon, hogy "mert az így néz ki...").
Nem lehet túl sok fészkes, aminek ilyen keskeny lándzsás levele van. Olyan pedig végképp nem, ami egy ilyen helyen kinő. De ugye nem egy ványadt Solidago?