Hagyma?Orchidea?Más? (=Allium ursinum)

- Milyen hazai növény? 17.07.2017. 06:39
- hegyaljavirag | 22 Hozzászólás

Kedves Fórumtagok!
Ennek a növénynek a határozásához szeretnék segítséget kérni. Platanthera bifolia-nak nem jó a levélnyél miatt, a medvehagya jutott még eszembe, de az mit keresne Fony-ban, esedleg Malaxis de ahhoz meg túl nagy a levele. Egyébként forrás mellett találtam égeresben.

Csatolt képek:

Javítva: 17.07.2017. 19:10 | Fel!

RE: Hagyma?Orchidea?Más?

- Milyen hazai növény? 17.07.2017. 13:36
- Kemény Dió | 5.579 Hozzászólás

A Malaxist kizárnám, szerintem ez medvehagyma. A szaga biztos elárulná. Mikori a kép?

Javítva: 17.07.2017. 13:39 | Fel!

- Milyen hazai növény? 17.07.2017. 14:59

Pénteken csináltam a képet. Próbáltam dörzsölgetni valami enyhe hagymaszag mintha lett volna de tényleg nem értem ezt a medvehagyma adatot a Zemplénben, meg tényleg így néz ki július közepén a medvehagyma? Lefekszik a földre? Meg ilyen kicsik a levelei? Bocsi, hegyaljai gyerek vagyok, medvehagymát csak a boltban látok... mindenesetre köszi a segítséget!

Fel!

- Milyen hazai növény? 17.07.2017. 16:08
- Kemény Dió | 5.579 Hozzászólás

Ez bizony a medvehagyma ellen szól. Meg az is, hogy majdnem mind egylevelü. Turbánliliomok vannak a környéken? Annak hasonlóak a csemetéi.

Javítva: 17.07.2017. 16:09 | Fel!

- Milyen hazai növény? 17.07.2017. 17:54
- Mike | 351 Hozzászólás

Szerintem pedig medvehagyma,annak hullámos a levélszéle és a főér ilyen erős, a mellékerek alig láthatók, és ahogy elöregszik megsárgul. Igazad van, szokott első évesként ilyen egy leveles turbánliliom kihajtani, de annak nincs ilyen határozott középere, hanem mindegyik egyforma és bemélyednek a levélbe. A medvehagyma a nyílás után valóban elfekszik. Persze már máshol sehol nem látszik, csak a Zemplénben, hűvös termőhelyen van Így "megkésve". Mellékelek két képet a liliomról és a tavaszi hagymasalátáról
(kvízkérdés: milyen zöldek vannak még a hagyma mellett?)

Fel!

- Milyen hazai növény? 17.07.2017. 18:47

Köszönöm a segítséget, nagyon jó ez a fórum, örülök, hogy ilyen szuper hozzáértő emberek vannak itt, és hogy ilyen hasznos dolgokat tud meg az ember, ami még a határozókban sincs benne... akkor medvehagyma mellett maradunk, mert tényleg volt egy gondolatnyi hagymaszaga, gondolom júliusra már csak ennyit tudott produkálni....Egyébként van a környéken turbánliliom is, de azt én is kizárnám.

Fel!

- Milyen hazai növény? 17.07.2017. 19:05
- Lila Pereszke | 18.445 Hozzászólás

A medvehagyma brutálisan hatékonyan szaporodik és mivel nálunk sajnos idióta népszokásnak számít a kerti szemét kihordása a közeli erdőbe, simán lehet, hogy egy kertből került oda a magja/hagymája, ill. mivel az utóbbi időben ennyire felkapott csodanövény lett, már boldog-boldogtalan medvehagymát akar szedni, ezért akár a szándékos vetést is el tudom képzelni.

Javítva: 17.07.2017. 19:12 | Fel!

- Milyen hazai növény? 18.07.2017. 01:58
- Csukoka | 2.338 Hozzászólás

Medvehagyma Dobogókőn, 2017.06.09. Vagy elvadulás, vagy ültetés.

Csatolt képek:
Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 216 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 502 Felhasználó (22.12.2024. 11:16).