Margit (=Leucanthemum vulgare agg.)

- Milyen hazai növény? 14.05.2017. 12:26
- lepenyhal | 2.480 Hozzászólás

Egy északi kitettségű sztyeppréten fotóztam a Cserhátban. Nem igazán tudom megfeleltetni egyik hazai fajjal sem a szokatlanul keskeny levelek és a képen nem igazán látszó mirigyszőrök miatt, amik a hajtás felső részén a borzas szőrzet közé vegyülnek. A növény tapintásra is kissé ragadós volt. Mit gondoltok?

Csatolt képek:

Javítva: 24.05.2017. 22:40 | Fel!

RE: Margit

- Milyen hazai növény? 24.05.2017. 22:40
- lepenyhal | 2.480 Hozzászólás

Akkor ez marad Leucanthemum vulgare agg.

Fel!

RE: Margit

- Milyen hazai növény? 26.05.2017. 13:07
- Lila Pereszke | 18.445 Hozzászólás

A levélalak és a szőrözöttség szerintem eléggé változatos tud lenni ezeknél, én is nézegettem már furcsa "átmeneti" alakokat az agg.-on belül, pl. tök szőrös, de vulgare levelűt, vagy ircutianum levelű szinte kopaszt... vagy szinte már pálhának kinézően füles szárlevelűt... A levélalak nekem ennél sem tűnik annyira meglepőnek, a mirigyességgel viszont nem tudok mit kezdeni, az nekem még eddig nem tűnt föl az eddigieknél, de majd mostantól azt is figyelgetem...

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 225 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 469 Felhasználó (22.11.2024. 00:15).