Epipactisok az út szélén 2. (=Epipactis tallosii)

- Milyen hazai növény? 06.08.2016. 12:07
- Rubescens | 350 Hozzászólás

Ezekből kilencet találtam egy út szélén, állandóan nyirkos talajú erdőben. Ezeket is nordeniorumnak gondoltam régebben, de tegnap jobban megvizsgálva a Tallós-nőszőfűre váltottam tipp tekintetében.

Csatolt képek:

Javítva: 07.08.2016. 21:21 | Fel!

RE: Epipactisok az út szélén 2.

- Milyen hazai növény? 06.08.2016. 12:34
- cypraea | 758 Hozzászólás

Biztosan nem nordeniorum. Majd Miki megszakérti,nem tudom, miért ne lehetne inkább moravica? Az epichili-hypochil gallérszerű átmenete, a széles epichil és a nagy alsó virág murvalevelek szerintem erre utalnak. Ha nem, akkor tallosii, de nekem inkább moravica. Keszthelyi-hg.?

Javítva: 06.08.2016. 13:09 | Fel!

RE: Epipactisok az út szélén 2.

- Milyen hazai növény? 06.08.2016. 12:51
- Rubescens | 350 Hozzászólás

Bakonyalja - Keszthelyi-hegység határán találkoztam velük, az előbb felvetett másik csapat pedig a hegy túloldalán, pár kilométerre volt. Én is gondoltam a moravicára, de nem merek ilyenekkel vagdalkozni, hiszen azt sem láttam még Igazából tegnap este óta keresem a Tallós- és a morva közti egzakt elkülönítő bélyegeket, de még nem tudom, hogy mit nézzek, ha megint arra járok. Annak mindenesetre örülök, hogy nem Norden, mert akkor ez új faj nekem is és a kvadrátra is

Javítva: 07.08.2016. 21:21 | Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
1 Fórumtag és 294 Vendég online:
brentakurdvium

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 502 Felhasználó (Ma 11:16).