Epipactis (=Epipactis tallosii)

- Milyen hazai növény? 02.08.2015. 11:15
- totoro | 76 Hozzászólás

Ismét egy apróság. Öreg bükkös, gyertyános elegyben, Mecsek, Magyaregregy. Ibolyás nőszőfüvek közelében, 5 szálat találtam, mind ugyanolyan. Mivel aznap láttam egy rakás tallós és norden nőszőt, azokat talán kizárnám, mindkettőtöl vékonyabb, filigránabb alkatok, levelük vékony, a virágok erősen bókolnak, sajnos normálisan még nem voltak kinyíva, csak egy-egy alsó félig:

Csatolt képek:

Javítva: 16.08.2015. 11:49 | Fel!

RE: Epipactis

- Milyen hazai növény? 15.08.2015. 20:53
- kispistike | 290 Hozzászólás

Ez szerintem tallosii, de ha van jobb ötlet, akkor meggyőzhető vagyok.

Fel!

RE: Epipactis

- Milyen hazai növény? 15.08.2015. 22:00
- totoro | 76 Hozzászólás

Sajnos nem volt időm visszamenni, így nekem nincs, akkor marad a Tallós (pedig aznap reggel láttam vagy 20-at egy másik helyen, azok egyértelműek voltak). Azzal nem tudtam mit kezdeni, hogy nagyon szellősek voltak, a legnagyobb volt vagy 30-40 centi (nem fotóztam le, az még teljesen bimbós volt), és annak is csak 3 levele volt, mint ennek a két tőnek amiről itt van kép, ráadásul annak is keskeny és rövid levelei. Persze kizárásos alapon nem nagyon marad más, köszönöm :)

Fel!

Wir brauchen Deine Hilfe!

Hallo !

Wir hoffen, dass dir unser Forum gefällt und du dich hier genauso wohlfühlst wie wir.

Wenn du uns bei der Erhaltung des Forums unterstützen möchtest, kannst du mit Hilfe einer kleinen Spende dazu beitragen, den weiteren Betrieb zu finanzieren.

Deine Spende hilft!

Spendenziel: 150€
13%

Látogatók
0 Fórumtag és 168 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17425 topik és 72955 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 502 Felhasználó (Ma 11:16).